Öne Çıkan Masaj Türleri Nelerdir? – Masajın 11 Faydası

Masaj Türleri İnsanlar kendilerini çok yorgun hissettikleri zaman, usta bir elin masaj yapmasına ihtiyaç duyar. Masaj insan vücudunu rahatlatan teknik ve hareketlerden ibarettir. Masaj yaptırmanın insan vücuduna çok fazla faydası vardır. Stresten kaçmak isteyenler ya da kaslarını dinlendirmek isteyenler mutlaka bu uygulamalardan yararlanırlar. Bu sayede güzel bir rahatlamaya ulaşabilirler.

Özellikle Uzak Doğu ülkelerine yapılan seyahatlerden sonra masaj yaptırmak ve dinlenmek vazgeçilmezdir. Yapılan masajlar yıl boyunca yaşanan yorgunlukların giderilmesini sağlar. Fakat bunda yapan kişinin kim olduğu da önemlidir. Masaj yapan kişiler doğru tekniklerle yapmıyorsa beklenen sonuçlar alınamayabilir. Bunun yanı sıra istenmeyen sakatlıkların oluşması da engellenemez. Bunun için masaj yaptırılacak olan yerlere iyi karar vermek gerekir.


Öne Çıkan Masaj Türleri Nelerdir?

Masaj türleri arasında birçok seçenek vardır. Bunlar arasında vücudun hemen her alanını gevşetmeye yarayacak türden alternatifler bulunmaktadır. En çok tercih edilen masaj türleri şunlardır:

  • Klasik Masaj

Klasik masaj en çok tercih edilen masaj türleri arasında yer almaktadır. İsveç masajı olarak da isimlendirilen bu masaj türü günlük yorgunluğu atmanızda son derece önemlidir. Belirli periyotlarda yaptırıldığında ciddi anlamda yorgunluktan ve eklem ağrılarından kurtulabilme imkanı sunmaktadır.

  • Thai Masajı

En çok sevilen masaj türlerinden biri olan Thai masajı Uzak Doğu’ya özel bir masaj türüdür. Bu masajı hemen her zaman yaptırabilirsiniz. Genelde Tayland tatiline giden kişiler için vazgeçilmezlerden biridir. Vücut için çok iyi etkileri olan bu masaj türü en az bir buçuk saat sürmektedir ve tamamen sert bir zemin üzerinde gerçekleştirilmektedir. Hareketler biraz sert olduğundan masaj sırasında zorlanabilirsiniz. Ancak çok da büyük bir rahatlama içerisine girebilirsiniz. Kişilerin isteğine göre dört saat de sürebilen bir masaj türüdür. Özellikle bedenin çalışmayan bölgelerinde uygulandığında çok iyi sonuçları vardır.

  • Aromaterapi Masajı

Bu masaj türünün en büyük etkisi günün stresini kolay bir şekilde atmanızı sağlamasıdır. Özel yağlar ile yapılan masaj, yaklaşık olarak bir saat sürmektedir. Bedenin hemen her yerine uygulanabilmektedir. Kullanılan yağların farklı etkileri vardır.

  • Sıcak Taş Masajı

En çok tercih edilen masaj türleri arasında sıcak taş masajı da sayılabilir. Bu masaj sırasında özel taşlar kullanılmaktadır. İş hayatının ve trafik stresinin gerdiği vücudun rahatlatılmasında son derece etkilidir. Aynı zamanda masaj sırasında taşlar sıcak ya da soğuk olarak kullanılabilmektedir.

  • Shiatsu Masajı

Uzak Doğu masaj türleri arasında yer alan Shiatsu masajı da özel bir uygulamadır. Genellikle Japonya bu masaj türünün ana vatanı olarak kabul edilmektedir. Son derece sihirli hareketler ve yağlar eşliğinde vücudun rahatlaması sağlanmaktadır. Bu masaj sırasında vücudun belli noktalarına basınç uygulanmaktadır. Biraz sert olduğundan dikkat edilmesi gerekir.

  • Baş, Boyun ve Omuz Masajı

Genelde boyun ve omuz ağrıları çeken kişilerin tercih ettiği bu masaj türünde birçok problemi aşabilme imkânı sunulmaktadır. Hindistan’a özel masajlar arasındadır. Bu uygulamalar genelde orada aile içerisinde öğretilen masaj türüdür.

  • Spor Masajı

Sporculara yapılan bu masaj türü özel bir uyarıcı niteliğindedir. Masaj faydaları göz önünde bulundurulduğunda özellikle sporla uğraşan kişilerin mutlaka dikkate alması gereken uygulamalar arasında yer alması gerektiği söylenebilir.

  • Refleksoloji

Refleksoloji az bilinen masaj türleri arasında yer alır. Denge masajı olarak da isimlendirilebilir. Bu uygulama sizi duygusal ve fiziksel olarak rahat hissettirecek bir hareket sistemi içermektedir. Uzak Doğu geleneklerine özel masajlar arasında yer almaktadır. Bu masajı yaptırmak için özel olarak eğitim alan kişileri tercih etmeniz gerekmektedir. Özellikle tedavi amaçlı olarak tercih edilmektedir.

  • Cleo Masajı

Bu masaj derin doku masajı olarak da bilinmektedir. Hem sert hem de derin baskılar uygulanır. Bu da lenflerin açılmasına ve rahatlamasına imkân tanır. Çok etkilidir ve günümüzde en fazla tercih edilen masaj türleri arasında yer almaktadır.

Masaj Neden Yaptırılır?

İnsanların büyük bir çoğunluğu, masajı keyif aldığı için yaptırır. Fakat masaj sadece keyif vermez çok fazla faydayı da insan vücuduna katar. Çok yoğun, yorucu ve stresli olan işlerde çalışanlar, masaja daha çok ihtiyaç duyar. Yaptırdıkları masajdan sonra da tüm yorgunluklarından kurtulabilirler. Masaj yöntemleri etkili bir tedavi olarak kullanılırlar. Uzun yıllardır yapılan masajlar, her dönem popülerliğini korumaya devam etmiştir.

Masaj bunların yanında medikal olarak da tercih edilmektedir. Bazı eklem ve beden ağrılarının giderilmesinde doktor tavsiyesi üzerine masaj hizmeti alınabilmektedir. Böyle durumlarda yine alanında özel eğitimler alan kişilerden yararlanılmaktadır. Bu tarz masajlar sırasında özel ağrı giderici jel ve kremler de kullanılabilmektedir. Bedensel şikâyetlerden kurtulabilmek adına medikal masaj faydaları oldukça fazladır. Alternatif tedavi türleri arasında yer almakta olup belirli düzende yaptırıldığında ağrıların kalıcı olarak yok edildiğini söylemek mümkün olmaktadır. Kastaki yorgunluk ve ağrıları azaltmada oldukça iyi bir etkisi vardır. Kireçleme gibi durumlarda da son derece etkilidir. Aynı zamanda spazm ve kramp sorunları yaşayan kişiler de yine medikal masaj avantajları konusunda şanslıdırlar.

Masaj günün stresinden kurtulabilmeniz açısından son derece önemlidir. Vücuda birçok farklı açıdan önemli etkileri olan masaj türleri düzenli yaptırıldığında birçok vücut probleminden kurtulabilmenize imkan tanımaktadır. En iyi masaj türleri ile son derece keyifli ve huzurlu bir yaşam sürmek mümkün olmaktadır.

Masajın Faydaları Nelerdir?

Masajın Faydaları Nelerdir?
Masajın Faydaları Nelerdir?

Masajın faydaları oldukça fazla olup bu masaj türünde kişiler bir sonraki güne daha huzurlu bir şekilde başlama imkânı bulabilmektedirler. Masajın faydaları ve etkileri şu şekilde sıralanabilir:

  1. Kemik ya da kas ağrılarının giderilmesi amacıyla yapılan masajın insan vücuduna sağladığı çok fazla faydası vardır.
  2. Eklem rahatsızlıklarının giderilmesi ya da felç tedavilerinde masajlar uygulanabilir.
  3. Vücudun önemli sorunlarından olan selülitlerin yok edilebilmesi için de masaj yaptırılabilir.
  4. Masaj yaptıran kişiler omurga ağrılarından kurtulabilirler.
  5. Kan dolaşımının hızlanmasında da etkili olan masaj, depresyonun giderilmesini sağlar.
  6. Vücutta oluşabilecek olan cilt sorunlarının giderilmesinde de masajdan faydalanılabilir.
  7. Masajın en önemli etkileri arasında kan dolaşımını hızlandırması vardır.
  8. Metabolizmayı hızlandırır.
  9. Depresyona karşı son derece iyi gelir.
  10. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
  11. Hamilelik döneminde kadınların da bebeklerin de rahat etmesini sağlar.

Masaj yaptırmanın birçok faydası daha vardır. Özellikle kronik olarak bedensel ağrılarından şikayet eden kişiler masajın faydaları sayesinde çok daha düzgün bir hayat sürme imkanına sahip olmaktadırlar.

Masajda Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Birbirinden farklı çeşitleri olan masajlar uygulanırken bazı teknikler uygulanarak yapılırlar. Bu teknikler ve uygulamalar uzman eller tarafından yapılırsa kimseye zarar vermez. Aksine çok rahatlatıcıdır. Masaj yapılırken kullanılan teknikler içerisinde akubasi, sıcak taş ya da derin doku gibi teknikler vardır. Refleksoloji tekniği sayesinde ise vücudun en çok yorulan bölgelerinden olan ayaklar için çok iyi bir masaj uygulanabilir.

Masaj konusunda kesinlikle işin uzmanlarından hizmet almanız gerekmektedir. Yanlış yapılan her masaj hareketi son derece risk içermektedir. Böyle durumlarda mutlaka gerekli eğitimleri almış olan ve iş yeri çalıştırma izni bulunan kişilerden masaj hizmeti alınması gereklidir.

Hamilelik Döneminde Masaj Yaptırılır Mı?

Hamilelikte masaj nasıl yapılır sorusu oldukça fazla sorulan sorular arasındadır. Hamilelik döneminde masaj hizmeti almak hem doğumu beklerken hem de doğum sırasında son derece rahat olmanıza imkân tanır. Hamile masajı olarak da bilinen bu uygulamalarda bu süreçte yaşanabilecek olan rahatsızlıkların giderilmesi sağlanmaktadır. Hem anne hem de bebeğin rahatlaması sağlanır. Doğuma hazırlık sürecinde hemen her anne adayı bu masaj türünden fayda sağlayabilmektedir.

Ancak düşük riski olan kadınlar ilk 3 ya da 4 ayda masaj yaptırmamalıdır. Bununla birlikte 5 ya da 6. aylarda ruhsal değişimle birlikte vücuda bir ağrı binmesi nedeni ile anne adayları masaj yaptırabilirler. Bu masaj sırasında çok yoğun bir baskı uygulanmaz. Kan dolaşımı artırılır ve bedensel olarak rahatlama sağlanır. Evde de hamile masaj aleti ile bu rahatlama kolaylıkla sağlanabilmektedir. Burada önemli olan nokta her koşulda mutlaka doktorunuza danışmanız ve onun göstereceği yol haritası ile devam etmeniz önerilir.

Masaj Sırasında Vücutta Neler Olmaktadır?

Masaj sırasında birtakım hareketlerin profesyonel bir şekilde vücuda baskı yapması ile birlikte bedeninizdeki kanın dolaşım hızı artar. Kan dolaşımının hızlanması her bakımdan faydalıdır. Bu şekilde doku ve organlara her zaman taze kan pompalanmış olacaktır. Bununla birlikte vücut gereksinim duyduğu oksijeni daha iyi alacak her zaman tazeliğini koruyacaktır.

Bununla birlikte masajın sert darbeleri lenfler üzerinde uyarıcı bir etki yaparak vücuda detoks etkisi yaratır. Bası sayesinde lenf dolaşımında hızlanma gerçekleşir ve dokularda ki kirli ve zararlı tüm maddeler vücuttan daha hızlı bir şekilde atılabilir. Masajın yardımı sayesinde vücut kendini hızlı bir şekilde toparlamaya başlar.

Masaj bunların yanında belirli hormon türlerinin daha da iyi bir şekilde salımını artırmaktadır. Uzmanların yaptığı bu uygulama sırasında birçok rahatsızlığın da iyileşmesi sağlanır ve çeşitli ağrılar daha kolay şekilde giderilebilir.

Yorgunluğun giderilmesi ile birlikte insanlar kendini daha canlı hisseder ve hızlı bir şekilde motive olma şansı bulur. Özellikle insanların birçoğun da görülen iş yapma isteksizliği bu uygulama sayesinde giderilmektedir. Tüm vücutta olumlu etkiler yaratılır ve kişiler psikolojik olarak da kendini son derece iyi hisseder. Masajın bilimsel faydaları günümüzde de kanıtlanmıştır.

Kimlere Masaj Yapılmaz?

Masaj hemen hemen herkesin rahatlıkla yaptırabildiği uygulamalardır. Ancak bazı kişilerin masaj yaptırması risk yaratmaktadır. Bu nedenle de kimlere masaj yapılmaz sorusu merak edilen konulardandır. Masaj yaptırması sakıncalı olan kişiler şunlardır:

  • Vücudunda neden kaynaklandığı bilinmeyen tümörlü hastaları
  • Kalp rahatsızlığı olanlar
  • Çok yüksek ya da düşük kan basıncına sahip olanlar
  • Varis problemi çok yoğun olanlar
  • Deri hastalığı bulunanlar
  • Ateşli hastalık geçirenler
  • Açık ameliyat yarası olanlar

Bu kişilere masaj yaptırılması gerekiyorsa mutlaka uzman bir doktordan hizmet alınarak yaptırılmalıdır.

Masaj Sırasında Kullanılan Yağlar Nelerdir?

Masaj terapistleri tarafından önerilen birçok yağ türü vardır. Rahatlatıcı masaj yağı evde de hazırlanabilir. Ancak bunun için hangi yağın neye iyi geldiğinin bilinmesi son derece önemlidir. Kişilerin kullanabilecekleri ağrı kesici masaj yağı ve çeşitleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Damıtılmış Hindistan cevizi yağı
  • Badem yağı
  • Avokado yağı
  • Kakao yağı
  • Jojoba yağı
  • Üzüm çekirdeği yağı
  • Susam ve zeytin yağı

Bu yağların her birinin son derece özel etkileri bulunmaktadır. Bunların yanında güzel kokulu aromatik yağlar da vardır. Vücudun rahatlaması ve ağrıların giderilmesinde son derece önemli etkileri vardır. Aromatik yağlar genel olarak çiçeklerin yapraklarından ve öz sularından elde edilmektedir. Baş ve ayak masajında sıklıkla tercih edilen yağlar arasında yer almaktadır. Jojoba yağı da en çok kullanılan yağlardandır. Hem yağlı bir his vermez hem de örtülerde leke bırakmayan bir yağ türüdür. Cildi tahriş etmediğinden sıklıkla tercih edilebilir.

 


Fucicort Krem Nedir, Ne İşe Yarar? Detaylı Bir Bakış

Yorum yapın