Hesap Numarası Nedir, Nerede Yazar?

Hesap numarası nedir? Çoğul vatandaşın kendisine ait bir hesap numarası bulunmaktadır. Özellikle çalışan kişilerin maaşlarının yatması adına bir hesap kartı bulundurmak zorundadır. Yalnızca çalışan bireyler değil; internet bankacılığının nimetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar da kendilerine ait bir hesap kartı açtırmak da ve bu hesap kartı aracılığıyla bütün işlemlerini halletmektedirler. Fakat hesap numarasını bilmeyen vatandaşlar çoğunlukla İnternet ortamında hesap numarası nedir araştırması yapmaktadır. Yine konumuzla paralel olarak çok sık aranan benzer kelimelerden bazıları Hesap numarası nerede yazar? Hesap numarası banka kartının üstünde yazar mı? Sorularından oluşmaktadır.

Banka Hesap numarası nedir konusundan önce bilinmesi gereken ufak bir bilgiyi sizlere aktarmak istiyoruz. Banka kartının üzerinde yazan sayılar, hesap numarası için fazladır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte hesap kartlarını paradan ayırmak imkansız hale gelmiştir. Öyle ki pek çok kişi para biriktirmek ya da işlemlerini halledebilmek için banka hesapları atmaktadırlar. Havale EFT yapabilmek ya da faturaları ödeyebilmek için dahi hesap kartlarına ihtiyaç duyarız. Bu nedenle kullanıcılar hesap kartlarının hesap numaralarına ulaşmak istemektedirler. Yine banka hesap numarasıyla beraber çok sık merak edilen bir başka konu olan Şube Kodu Nedir bağlantısını kullanarak, bankaların şube kodları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Peki banka hesap numarası nedir? Hesap numarası nerede yazıyor? Hesap numarası nasıl öğrenilir? İşte merak edilen tüm bu sorular; detaylı bir şekilde bilgilendirilmemiş olsa da bizler en kolay şekilde hesap numaranızı ulaşabilmeniz için pek çok püf nokta hazırladık.

Hesap Numarası Nedir

Bankalar müşterilerine para yatırmaları ya da işlemlerini halledebilmeleri için banka kartı verdikleri zaman hesap numarası açmak durumundadır. Bu sayede açılan hesap numarası ile kişinin diğer kartlarından ayırt edici bir özelliği olmaktadır. Hesap numaraları genellikle para transfer işlemlerini kullanılır. Tüm bankalar para transfer işlemleri gerçekleştirirken alıcının hesap numarasını istemektedirler. Son zamanlardan kullanımı yaygınlaşan banka kartları ya da kredi kartları her türlü işlem için müşterilere fırsat sunmaktadır.

Vergi ödemesinden fatura ödemesine varana kadar pekçok işleme listeleyen bankalar aracılığıyla sınav harçlarınızı dahi yatırabilirsiniz. Durum böyle olunca insanlar daha fazla internet bankacılığı uygulamalarına yönlendirirler. Ancak para göndermek isteyen ya da para alacak olan müşteriler sıklıkla hesap numarası nedir, sorusu ile karşılaşmaya başladılar. Bankalar müşterilerine ayırt edebilmek amacıyla hesap numaraları vermektedir. Müşterinin hesap numarası birbirinden farklıdır. Para transferi ya da kartsız işlem yapacağınız zaman hesap numaraları sayesinde kolay bir şekilde işlemlerini halledebilirsiniz.

Hesap numarası bilgileri sayesinde para göndereceğiniz kişiye kolaylıkla para gönderebilir ya da para alabilirsiniz. Pek çok kişi banka tarafından verilen kartın ön yüzünde yer alan sayıları hesap numarası zannetmektedir. Ancak banka kartının ön yüzünde yer alan bu sayılar kartın numarasını göstermektedir. Bazı bankalar verdikleri kartlarda kart numarasının haricinde hesap numarası diyerek belirterek hesap numarasını da vermektedir. Ancak çoğu banka, banka kartının ön yüzünde yer alan kart numarası haricinde hesap numarasını yazmamaktadır.

Banka kartınızda, kart numarası yazan alt kısmında ad soyad kısmının yanında 16 haneden oluşan bir numara rakamı vardır. Burada oluşturulmuş olan bu 16 haneli numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu verirken diğer 12 hanesi ise hesap numarasını oluşturmaktadır. 12 haneden oluşan bu hesap numarasının ilk 8 hanesi müşteri numarasını oluştururken son 4 hanesi ise kişiye ait ek hesapları oluşturmaktadır. Kısaca ad soyadı bölümünün yanında yer alan 16 haneli numaranın son 12 hanesi hesap numarasını oluşturur.

Banka Hesap Numarası Nedir

Hesap numarası nedir? Sorusundan sonra sıklıkla karşılaştığımız bir diğer soru ise banka hesap numarası nedir, olmuştur. Banka hesap numarasının öğrenilmesi büyük önem arz etmektedir. Banka hesap numarası hesap kartının üzerinde yazmaktadır. Banka kartınızın üzerine bakarak hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Yalnızca banka kartı aracılığı ile değil bankalara gittiğinizde hesap açtırmak istediğinizde size verilen hesap cüzdanın içerisinde de banka hesap numarası yazmaktadır.

Kartınızı kaybettiğiniz durumlarda banka hesap numaranızı öğrenmek istiyorsanız cüzdan ile ulaşabileceğiniz gibi müşteri hizmetlerini arayarak da banka hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Her müşterinin kendine ait banka hesap numarası olduğu unutulmamalıdır. Ödeme, transfer para gönderme işlemlerinde sıklıkla kullandığımız banka hesap numarası müşteri bilgilerini ulaşabilmek adına istenmektedir.

Hesap Numarası Nerede Yazar

Hesap numarası genellikle verilen banka kartlarının üstünde yer alan koyu renklerle belirtilmiş numaralar sanılmaktadır. Bahsettiğimiz kısım banka kartı numarasıdır. Banka kartı numarasının ile hesap numarası karıştırılmamalıdır. 16 haneli rakamlar bulunmaktadır. Bu 16 haneli rakamın ilk 4 hanesi şube kodunu belirtirken son 12 hanesi ise hesap numarasını belirtmektedir.

Banka Hesap Numarası Nerede Yazar
Hesap Numarası Nerede Yazar, Nasıl Bulunur

Yalnızca kart üzerinden değil kartınızın kaybolduğu durumlarda hesap numarası öğrenmek istediğiniz zaman ise bankanın size vermiş olduğu hesap cüzdanı içerisinde yer alan hesap numarasından öğrenebilirsiniz. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntemlerin yanı sıra müşteri hizmetlerini arayarak hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

Banka Kartında Hesap Numarası Nerede Yazar

Hesap numarası nedir konumuzun bir diğer başlığı, banka kartında hesap numarası nerede yazar konusu olmaktadır. Banka kartınız vasıtası ile de hesap numaranızı öğrenebilirsiniz. Banka kartında hesap numarası 16 haneli numara kısmında yazmaktadır. Bu 16 hanelik numaranın ilk 4 hanesi bankanızın şube kodunu oluştururken sonraki 8 hanesi müşteri numaranızı oluşturmaktadır. Kalan son 4 hane ise müşteriye ait olan ek hesapları göstermektedir. Bu durumda 16 hanelik olan bu numaranın ilk 4 hanesi şube kodu olduğu için çıkardığımızda kalan 12 hanelik bu numara hesap numarasını oluşturmaktadır.

Hesap Numarası Öğrenme

Hesap numarası nedir? Hesap numaramı nasıl öğrenebilirim? Sorularını sıklıkla duymaya başladık. Hesap numarası öğrenme aslında oldukça kolay bir yöntemdir. Her ne kadar kullanıcılar verilen banka kartlarının üzerinde yazan kalın rakamları hesap numarası zannedilmiş olsa da o banka kartı numarasıdır. Hesap numarası banka kartının ön yüzünde yer alan16 haneli bir numaradır. 16 haneden oluşan bu hesap numarasının ilk 4 hanesi şube kodu son 12 hanesi ise hesap numarasıdır.

Kartınızın çalındığı ya da kaybolduğu durumlarda hesap numaranızı müşteri hizmetlerine bağlanarak öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra hesap açılışı yaptığınız zaman banka tarafından size verilen hesap cüzdanının içerisinde de hesap numaranız yazmaktadır. Mobil bankacılık uygulamalarını kullanıyorsanız uygulama sayesinde hesap numaranızı ulaşabilirsiniz.

Hesap Numarası Kaç Hanelidir

Bankalara hesap açtırmak için başvurduğunuzda size sözleşme imzalatarak açtıkları hesap genelde vadesiz hesap vardır. Bu vadesiz hesaplardan para gönderebilir ya da para alabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok farklı avantajdan yararlanabilirsiniz. Para transferi yapabilmek için ya da para alabilmek için hesap numarasına ihtiyacınız vardır. Hesap numaraları genellikle 12 hanelidir ve kişiye özgü olarak üretilmektedir.  Hesap numarası ilk 8 hanesi müşteri numarası son 4 hanesi ise müşteriye ait diğer hesapları bir araya toplamaktadır.

IBAN’da Hesap Numarası Hangisi Oluyor

Hesap numarası nedir konusunda IBAN üzerinde hesap numarası hangisi oluyor konusu yine cevabı merak edilen konu başlıkları arasında yer almaktadır. Bazı banka sahipleri banka kartlarına müşterilerin IBAN numarasını da koymaktadır. Bilindiği üzere IBAN numarasından hesap numarasına ulaşmak mümkündür. TR ile başlayan IBAN numarası 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hanesi ülkemizin kodu olan TR içermektedir. Daha sonrasında gelen 2 ve 5 hane basamakları ise banka kodlarını içermektedir. IBAN numarasının son 16 hanesi hesap numarası olarak kullanılabilir. Aynı zamanda ATM aracılığı ile de hesap numarası öğrenebilirsiniz. ATM ye giriş yaptıktan sonra hesap bilgileri bölümünden hesap numarası ve IBAN bilgisi alabilirsiniz.

IBAN Numarası ve Hesap Numarası Aynı mı?

IBAN numarası ve hesap numarası aynı işlemler için kullanılmış olsa da aralarında farklılıklar bulunmaktadır. Özellikle para gönderme esnasında hesap numarası mutlaka bilinmesi gerekiyor. EFT işlemleri yaparken IBAN bilgisi yeterli olurken havale işlemleri yaparken IBAN bilgisi yetersizdir bu durumda hesap numarasının mutlaka öğrenilmesi gerekiyor. Bilindiği üzere IBAN numarası 26 haneden oluşuyor. IBAN Hesaplama bağlantısını kullanarak, iban numaranızın kontrolünüde ayrıca gerçekleştirebilirsiniz. IBAN numarasının son 16 hanesi ise hesap numarasını içeriyor. Aynı yerden ulaşabileceğiniz IBAN numarası ve hesap numarasının kullanımında farklılıklar var. Para gönderiminde mutlaka hesap numarası bilinmesi gerekiyor.

Yorum yapın